Receptek



Kategória: Leveles tészták , Sós tészták
Másodlagos kategória: Egyéb leveles tészták , Egyéb sós tészták , Sajtos sütemények
Hozzávalók
kb. 6 darabhoz
Tésztához
- 1 tasak Dr. Oetker Leveles tészta
Töltelékhez
- 40 g póréhagyma
- fél kisebb paprika (40 g)
- 1 evőkanál olaj
- 1 evőkanál sűrített paradicsom
- 50 g főtt sonka
- 2 evőkanál 20 %-os tejföl
- 25 g reszelt sajt (pl. Ementáli)
- 1 evőkanál Dr. Oetker Gustin Étkezési Keményítő
- só
- frissen őrölt bors
Ezenkívül
- 1 evőkanál tej
- 1 felvert tojás
Elkészítés
Előkészítés
A leveles tésztát a tasakon lévő utasítás szerint felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük.
A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felsőfűtés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: 3-4 fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 15-17 perc
Töltelék:
A poréhagymát megmossuk, félbe vágjuk, majd vékonyan felszeleteljük. A paprikát megtisztítjuk, és apróra felkockázzuk.
Egy teflonedényben az olajat felhevítjük, majd közepes hőmérsékleten a hagymát és a paprikát kb. 5 percig üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és hagyjuk a masszát kicsit kihűlni. A sonkát felkockázzuk és hozzáadjuk a tejfölt a sajtot, az étkezési keményítőt, majd a zöldséges masszát. (kép 1) Az egészet sóval és borssal ízesítjük.
Leveles tészta:
A leveles tésztából szív alakú kiszúró forma segítségével kb. 5 cm nagyságú szíveket szaggatunk. (A tészta kb. 48 db szívecske szaggatására elegendő.)
A szívek felét megtöltjük egy kisebb halomnyi töltelékkel. (kép 2)
A töltetlen szíveket kenjük meg felvert tojással és helyezzük rá a töltött szívekre. Nyomjuk össze az oladalakat egy villa segítségével. (kép 3) A maradék tésztából formázzunk vékony csíkokat, melyek a lóhere szárai lesznek. Helyezzük a tepsibe 4 szívecskét úgy, hogy egy lóhereformát alkosson, majd nyomjuk a közepébe egy lóhere szárat is.
A lóheréket kenjük le felvert tojással, majd a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és megsütjük.
Sütés után még melegen tálaljuk.
Vélemények
Még nem érkezett vélemény!