Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Édes lapocskák vaníliahabbal, gyümölcsökkel

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Édes lapocskák vaníliahabbal, gyümölcsökkel

1 tojás
cukor

Krémhez:

4 ek cukor
1 púpos ek liszt
1 tojás
2 tojássárgája
1 vanília rúd kikapart belseje
2 dl tej
2 dl tejszín
1 db trópusi gyümölcs konzerv
reszelt csokoládé
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A befőttet alaposan csepegtessük le.

Elkészítés

A leveles tésztát kenjük meg tojással, szórjuk meg cukorral és vágjuk fel kb. 7x7 cm-es kockákra. Előmelegített sütőben süssük meg.
A krémhez keverjük el a tojást és a tojások sárgáit a cukorral, a vaníliarúd belsejével, a liszttel. Alaposan keverjük ki és fokozatosan adjuk hozzá a tejet. Vízgőz felett sűrítsük be. Ha kihűlt keverjünk el benne 2 dl tejszínből vert kemény habot.
Tálalás:
1 kistányérra tegyünk 1 cukrozott lapocskát 1 kanál krémet, rá gyümölcsöt, majd ugyanezt ismételjük meg tetszés szerinti méretre. A tetejére reszeljünk csokoládét.

Alternatív elkészítés

Felszolgálás előtt készítsük el különben megpuhul a lapocskánk.
Édes lapocskák vaníliahabbal, gyümölcsökkel

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
48 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!