Tavaszi reggeli
Hozzávalók
Tésztához:
Kenéshez:
Töltelékhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
A leveles tésztát a csomagoláson leírtak szerint, felhasználás előtt 10-15 perccel kivesszük a hűtőből. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tejfölt a megpucolt, lereszelt fokhagymával összekeverjük, majd ízlés szerint sózzuk
Tészta:
A leveles tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és 6 egyforma méretű darabra vágjuk. A tésztadarabokat 1 cm-es peremet hagyva körbevágjuk úgy, hogy a kés ne vágja át teljesen tésztát. A peremet lekenjük felvert tojással. A peremen belül a tésztadarabokat megkenjük az ízesített tejföllel. Sütőpapírral együtt egy sütőtepsibe (kb. 30x40 cm) tesszük, és addig sütjük, amíg a perem felemelkedik és pirulni kezd (kb.12 perc). Ekkor kivesszük a tepsit a sütőből, minden tésztadarab közepébe óvatosan belecsúsztatunk 1-1 felütött tojást, majd megszórjuk bacon- vagy sonkakockákkal és zöldborsóval. További kb. 10-12 percre visszatoljuk a sütőbe addig, amíg a fehérje megszilárdul.
Sütési idő: kb. 22-24 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Díszítés:
Az elkészült sós süteményeket bazsalikomlevelekkel és retekkarikákkal díszítve tálaljuk, a tojást finoman meg is sózhatjuk.
Tipp:
Tavaszi reggeli
Hozzávalók
6 darab elkészítéséhez
Tésztához:
Kenéshez:
Töltelékhez:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A leveles tésztát a csomagoláson leírtak szerint, felhasználás előtt 10-15 perccel kivesszük a hűtőből. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tejfölt a megpucolt, lereszelt fokhagymával összekeverjük, majd ízlés szerint sózzuk
Tészta:
A leveles tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és 6 egyforma méretű darabra vágjuk. A tésztadarabokat 1 cm-es peremet hagyva körbevágjuk úgy, hogy a kés ne vágja át teljesen tésztát. A peremet lekenjük felvert tojással. A peremen belül a tésztadarabokat megkenjük az ízesített tejföllel. Sütőpapírral együtt egy sütőtepsibe (kb. 30x40 cm) tesszük, és addig sütjük, amíg a perem felemelkedik és pirulni kezd (kb.12 perc). Ekkor kivesszük a tepsit a sütőből, minden tésztadarab közepébe óvatosan belecsúsztatunk 1-1 felütött tojást, majd megszórjuk bacon- vagy sonkakockákkal és zöldborsóval. További kb. 10-12 percre visszatoljuk a sütőbe addig, amíg a fehérje megszilárdul.
Sütési idő: kb. 22-24 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Díszítés:
Az elkészült sós süteményeket bazsalikomlevelekkel és retekkarikákkal díszítve tálaljuk, a tojást finoman meg is sózhatjuk.
Tipp:
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?