Fahéjas pálmalevél
Hozzávalók
Fahéjas pálmalevél
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
A leveles tésztát enyhén lisztezett deszkán 30x45 cm méretű téglalappá nyújtjuk, majd egyenletesen elkenjük rajta az olvasztott margarint és meghintjük a fahéjas-cukros keverékkel.
A tésztát a két hosszabb végénél fogva, mindkét oldalról feltekerjük (a közepén érjen össze 2. fotó), majd lefedve, kb. 30 percre a hűtőbe helyezzük. A hűtőszekrényből kivett tésztatekercset kb. 1 cm (ujjnyi) vastagon felszeleteljük. A pálmaleveleket margarinnal kikent tepsibe fektetjük (3. fotó) és kb. 12-15 perc alatt aranybarnára sütjük.
Tálalás
Alternatív elkészítés
Fahéjas pálmalevél
Hozzávalók
Fahéjas pálmalevél
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
A leveles tésztát enyhén lisztezett deszkán 30x45 cm méretű téglalappá nyújtjuk, majd egyenletesen elkenjük rajta az olvasztott margarint és meghintjük a fahéjas-cukros keverékkel.
A tésztát a két hosszabb végénél fogva, mindkét oldalról feltekerjük (a közepén érjen össze 2. fotó), majd lefedve, kb. 30 percre a hűtőbe helyezzük. A hűtőszekrényből kivett tésztatekercset kb. 1 cm (ujjnyi) vastagon felszeleteljük. A pálmaleveleket margarinnal kikent tepsibe fektetjük (3. fotó) és kb. 12-15 perc alatt aranybarnára sütjük.
Tálalás
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?