Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Házi francia krémes kandírozott cseresznyével

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

Krémhez:

8 dl hideg tej
3 dl cukrász tejszín

Dízsítéshez:

2 evőkanál porcukor a szóráshoz
1 doboz kandírozott cseresznye
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A sütött 200 c előmelegítjük.
Az egyik leveles tésztát sütőlemezre rakjuk, megszurkáljuk, betoljuk a sütőbe 12 percre.
A másik tésztát tetszés szerinti kockára felvágjuk és szintén 12 perc alatt megsütjük.

Elkészítés

Amíg sül a krémes lap, addig elkészítjük a krémet.
Egy tálba beleöntjük a krémport, hozzáadjuk a 8 dl tejet, 3 percig intenzíven kikavarjuk, addig, amíg besűrűsödik .
A tejszínt is felverjük kemény habbá.

Elkészítés

Az egész krémes lapot egy tálcára tesszük és ráhalmozzuk a krémet, elsimítjuk.

Majd a krém tetején a tejszínhabot szintén elsimítjuk.
Végezetül kirakjuk a tetejét a felkockázott lapokkal.

Elkészítés

A krémes tetejét megszórjuk porcukorral és kandírozott cseresznyével díszítjük.

Alternatív elkészítés

A levelest tésztát magas hőfokon kell sütni mert csak így lesz ropogós.
Házi francia krémes kandírozott cseresznyével Házi francia krémes kandírozott cseresznyével Házi francia krémes kandírozott cseresznyével Házi francia krémes kandírozott cseresznyével Házi francia krémes kandírozott cseresznyével

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
19 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
29 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!