Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Az én krémesem

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Az én krémesem

1 csomag vajastészta (50 dkg-os)
2 csomag dolce liguer krémpor vagy
5 dl tej
1 dl tejszín (nem édesített)
2x200 ml-es Hulala tejszín
15 dkg porcukor
1-2 ek. presszókávé
1 dl tejszín (habnak felverve,de nem édesített)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A leveles tészta 6 db hosszú lapból áll, amit így lehet kapni. Kettévágom, és így 12 db négyzetet kapok. 200 fokon zsírpapírral bélelt sütőlemezen megsütöm 8 perc alatt, de előtte megszurkálom villával. A négyzet lapokat szépen kettévágom éles késsel, még melegen, és előkészítem a töltésre. A 2 csomag krémport az 5 dl tejjel a robotgéppel keményre felverem, és közben öntök bele 1 dl tejszínt is. Ettől finomabb lesz a krém. Habzsákba szedem, és csillagcsővel nyomok az alsó tésztára hosszú 3 csíkban krémet. Mindet megtöltöm ily módon, majd a habtejszínt is keményre felverem, és a krém tetejére nyomom, ugyanúgy járok el. Ráhelyezem mindegyikre a tészta másik felét, és a kávés fondanttal megkenem a lapját. A porcukrot a kávéval kikeverem, belekeverem a habbá vert tejszínt, és azzal is jól összekeverem. A díszítés tejszínhab.

Tálalás

12 db.

Tárolás

Hűtőben kell tartani.

Alternatív elkészítés

Természetesen Dr. Oetker Házi krémes krémporral is elkészíthetjük, mert én ezt a krémport Szlovákiába vettem, és nekünk nagyon ízlik, különleges ízharmóniája van.De a tiramisu krémpor is csodásan illik bele.
Az én krémesem Az én krémesem Az én krémesem

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
45 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!