Házi krémes
Hozzávalók
Házi krémes
szóráshoz:
Elkészítés
Elkészítés
A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját elkeverjük egy-két dl tejjel, majd a cukor egyharmadával, vaníliás cukorral és a pudingporral alaposan elkeverjük. A többi tejet felforraljuk, és amikor forr beleöntjük a pudingos alapot. Folyamatosan kevergetjük, vigyázzunk, le ne égjen. Először összeáll, sűrű lesz, ha kiemelünk egy kicsit a habverővel, nem akar lecseppenni, folyni. Addig főzzük kevergetve, míg kiemelve elkezd lefolyni a keverőeszközről. Ekkor elzárjuk, és azonnal elkezdjük kemény habbá verni a fehérjét, hozzáadagolva a cukrot. Amint kemény habbá vertük hozzáadagoljuk a sárgás krémhez. Legyen kicsit folyós a krém, ha kicsit megkötött idő közben nyugodtan melegítsünk rá, de csak kicsit. Ne várjunk sokat, mert vagy összeesik a hab, vagy a sárgás massza lesz kemény, és ha úgy keverjük bele, darabos az egész krém. Ha elkészült a krém, akkor összeállítjuk a krémest. A keményre felvert tejszínhabot is rásimítjuk. A tetejére szánt lapot felkockázzuk./ha csoki vagy karamell kerül még rá porcukor helyett, akkor a krém szilárdulása után kockázzuk fel és tesszük a tejszínre./
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés
Házi krémes
Hozzávalók
Házi krémes
szóráshoz:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját elkeverjük egy-két dl tejjel, majd a cukor egyharmadával, vaníliás cukorral és a pudingporral alaposan elkeverjük. A többi tejet felforraljuk, és amikor forr beleöntjük a pudingos alapot. Folyamatosan kevergetjük, vigyázzunk, le ne égjen. Először összeáll, sűrű lesz, ha kiemelünk egy kicsit a habverővel, nem akar lecseppenni, folyni. Addig főzzük kevergetve, míg kiemelve elkezd lefolyni a keverőeszközről. Ekkor elzárjuk, és azonnal elkezdjük kemény habbá verni a fehérjét, hozzáadagolva a cukrot. Amint kemény habbá vertük hozzáadagoljuk a sárgás krémhez. Legyen kicsit folyós a krém, ha kicsit megkötött idő közben nyugodtan melegítsünk rá, de csak kicsit. Ne várjunk sokat, mert vagy összeesik a hab, vagy a sárgás massza lesz kemény, és ha úgy keverjük bele, darabos az egész krém. Ha elkészült a krém, akkor összeállítjuk a krémest. A keményre felvert tejszínhabot is rásimítjuk. A tetejére szánt lapot felkockázzuk./ha csoki vagy karamell kerül még rá porcukor helyett, akkor a krém szilárdulása után kockázzuk fel és tesszük a tejszínre./
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?