Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Házi krémes

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Házi krémes

2 cs.vajas leveles tészta
4 db Tojás
20 dkg Kristálycukor
7 dl Tej
4-5 dl habtejszín (növényi)

szóráshoz:

porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Vajas leveles tésztát nyújtsuk ki kb. 2 mm vékonyra. Egy sütőlapot fordítsunk meg, ennek a hátuljára helyezzünk egy ív sütőpapírt, majd óvatosan tegyük rá a kinyújtott leveles tésztát. Két lapot süssünk. Szurkáljuk meg villával (így nem fog felpúposodni) és tegyük előmelegített 170 fokos sütőbe, süssük arany barnára 20-22 perc alatt.
A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját elkeverjük egy-két dl tejjel, majd a cukor egyharmadával, vaníliás cukorral és a pudingporral alaposan elkeverjük. A többi tejet felforraljuk, és amikor forr beleöntjük a pudingos alapot. Folyamatosan kevergetjük, vigyázzunk, le ne égjen. Először összeáll, sűrű lesz, ha kiemelünk egy kicsit a habverővel, nem akar lecseppenni, folyni. Addig főzzük kevergetve, míg kiemelve elkezd lefolyni a keverőeszközről. Ekkor elzárjuk, és azonnal elkezdjük kemény habbá verni a fehérjét, hozzáadagolva a cukrot. Amint kemény habbá vertük hozzáadagoljuk a sárgás krémhez. Legyen kicsit folyós a krém, ha kicsit megkötött idő közben nyugodtan melegítsünk rá, de csak kicsit. Ne várjunk sokat, mert vagy összeesik a hab, vagy a sárgás massza lesz kemény, és ha úgy keverjük bele, darabos az egész krém. Ha elkészült a krém, akkor összeállítjuk a krémest. A keményre felvert tejszínhabot is rásimítjuk. A tetejére szánt lapot felkockázzuk./ha csoki vagy karamell kerül még rá porcukor helyett, akkor a krém szilárdulása után kockázzuk fel és tesszük a tejszínre./

Tálalás

30 db lett belőle.

Tárolás

Hűtőben.

Alternatív elkészítés

Legközelebb valószínű több tojásból készítem a krémet, mert én egy kicsit kevésnek találtam.
Házi krémes Házi krémes Házi krémes

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
49 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!