Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Piros bogyós gyümölcsszósz

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.xn--stnij-4ta2d.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Piros bogyós gyümölcsszósz
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Mártások, szószok, pürék
Másodlagos kategória: Szószok

Hozzávalók

kb. 8 db 300 ml-es üveghez

  • 900 g eper (előkészítve mérve)
  • 200 g piros ribizli (előkészítve mérve)
  • 400 g meggy (előkészítve mérve)
  • 200 g málna (előkészítve mérve)
  • 250 g szeder (előkészítve mérve)
  • 1 tasak Dr. Oetker Befőzőcukor 3:1

Elkészítés

Előkészítés:

Az epret megmossuk, megtisztítjuk és 900 g-t kimérünk belőle, majd kb. a felét apróra vágjuk, a többit pépesítjük. A ribizlit megmossuk, a szemeket leszedjük a szárról, és 200 g-t kimérünk belőle. A meggyet megmossuk, kimagozzuk, és 400 g-t kimérünk belőle. A málnát szemezzük, és 200 g-t kimérünk belőle. A szedret szemezzük, a nagyobb szemeket esetleg elfelezzük, és 250 g-t kimérünk belőle.

Elkészítés:

A gyümölcsöket a befőzőcukorral egy nagy edényben jól elkeverjük. Állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk. Forrás után a dzsemet folyamatos keverés mellett további 3 percig forrni hagyjuk, majd levesszük a tűzről. Ha szükséges, a főzés közben keletkezett habot eltávolítjuk a tetejéről. Az előkészített üvegeket azonnal peremig töltjük és csavaros tetővel (twist-off befőttesüveg tető) lezárjuk. Az üveget rögtön megfordítjuk és a tetejére fordítva kb. 5 percig állni hagyjuk.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Friss gyümölcsök helyett használhatunk mirelit bogyós gyümölcs keveréket is. A fagyasztott gyümölcsöt felengedjük, és a keletkezett levet az elkészítésnél felhasználjuk.
A kompótot 50 ml amaretto-val még ízletesebbé tehetjük.
Dr. Oetker vaníliaöntettel tálaljuk.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!