Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Epres banáncsónak

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Epres banáncsónak

1 db banán
3 gombóc eperhab
tejszínhab
folyékony csoki

Díszítéshez:

pár szem eper
citromfű levél

Az eperhabhoz:

1 kg eper
20 dkg kristálycukor
4 tojásfehérje

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A banánt megpucoljuk, kettévágjuk, és egy ovális tálba tesszük.
A közepébe teszünk 3 gombóc eperhabot: 1 kg epret megmosunk, a kezünkkel összetörjük, teszünk bele 20 dkg kristálycukrot, és géppel kb. 10 percig keverjük. Egyenként teszünk bele 4 db tojásfehérjét, és keményedésig keverjük, majd fagyasztjuk.
A banán két oldalára tejszínhabot nyomunk, a tetejét folyékony csokival végigfolyatjuk.
Szeletelt eperrel és citromfű levéllel díszítjük.
Epres banáncsónak

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
15 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!