Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mogyorós vanília puding eperszósszal

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

A pudinghoz:

50 g zúzott mogyoró
40 g cukor
500 ml tej

Az eperszószhoz:

300 g földieper
20 g cukor

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A 4 pudingformát hideg vízzel kiöblítjük.

Elkészítés:

Vanília puding:
A mogyorót egy teflonedényben, zsiradék hozzáadása nélkül aranybarnára pirítjuk, majd egy tányéron hűlni hagyjuk. Kevés tejjel a pudingport és a cukrot simára keverjük. A maradék tejet felforraljuk, levesszük a tűzről és hozzáöntjük a csomómentesen elkevert pudingport. Folytonos keverés közben az egészet legalább 1 percig forraljuk. Az így elkészített pudinghoz hozzákeverjük a pirított mogyorót. A pudingot formákba öntjük és legalább 2 órára hűtőszekrénybe helyezzük.

Eperszósz:
A földiepret megtisztítjuk, megmossuk. Az eper feléhez hozzáadjuk a cukrot és a reszelt citromhéjat majd pürésítjük. A többi epret vékony szeletekre vágjuk.

Díszítés:
A pudingot óvatosan a formából kifordítjuk. Az eperszeleteket a puding köré helyezzük. A megmaradt eperszeleteket a szószhoz adjuk és a pudingra csurgatjuk.
A Mogyorós vanília puding eperszósszal a vanília és az eper ízharmóniáját kínálja vendégeinek.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!