Madártej
Hozzávalók
Madártej
Elkészítés
Elkészítés
Négy tojást szétválasztunk, és a fehérjéből nagyon kemény habot verünk, amikor már majdnem teljesen kemény, beleverünk két evőkanálnyi vaníliás porcukrot.
Amikor forrni kezd a tej, kis lángra tesszük, és a habból kis evőkanálnyi darabokat szaggatunk bele. Mindkét oldalukat egy-egy percig főzzük, majd szűrőkanállal kiszedjük, és félretesszük.
A négy sárgáját fehéredésig kikeverjük a cukorral és egy evőkanál pudingporral, majd lassan hozzácsorgatunk egy kis tejet.
Utána a meleg tejjel lassan összekeverjük és forrásig melegítjük, folyamatos keverés közben, de nem forraljuk fel.
Átszűröm egy üvegedénybe a főzött tejet és rárakom a hab galuskákat és hűtőbe rakom.
Alternatív elkészítés
Madártej
Hozzávalók
Madártej
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Négy tojást szétválasztunk, és a fehérjéből nagyon kemény habot verünk, amikor már majdnem teljesen kemény, beleverünk két evőkanálnyi vaníliás porcukrot.
Amikor forrni kezd a tej, kis lángra tesszük, és a habból kis evőkanálnyi darabokat szaggatunk bele. Mindkét oldalukat egy-egy percig főzzük, majd szűrőkanállal kiszedjük, és félretesszük.
A négy sárgáját fehéredésig kikeverjük a cukorral és egy evőkanál pudingporral, majd lassan hozzácsorgatunk egy kis tejet.
Utána a meleg tejjel lassan összekeverjük és forrásig melegítjük, folyamatos keverés közben, de nem forraljuk fel.
Átszűröm egy üvegedénybe a főzött tejet és rárakom a hab galuskákat és hűtőbe rakom.
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?