Mandulatej hablabdával
Hozzávalók
Mandulatej hablabdával
Elkészítés
Elkészítés
2. A tejet egy lapos edényben feltesszük melegedni.
3. A keményre vert tojáshabot kiskanállal gömb alakot formázva beleszaggatjuk a tejbe, egyszer megforgatva megfőzzük. Ne forraljuk a tejet, csak gyöngyözzön!
4. A megfőtt tojásfehérjét a tejből kivéve megforgatjuk a pirított szeletelt mandulában. Egy tányérra félretesszük.
5. A tojássárgákat a maradék cukorral, vaníliás cukorral, kevés forró tejjel egy tálban elkeverjük és belereszeljük a marcipánmasszát, majd hozzáöntjük a forró tejhez. Pár percig főzzük, majd gyorsan hideg vízbe állítjuk és állandó keverés közben lehűtjük.
6. Ha kihűlt hozzáadjuk a likőrt, rárakjuk a hablabdákat és nagyon hidegen tálaljuk.
Mandulatej hablabdával
Hozzávalók
Mandulatej hablabdával
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
2. A tejet egy lapos edényben feltesszük melegedni.
3. A keményre vert tojáshabot kiskanállal gömb alakot formázva beleszaggatjuk a tejbe, egyszer megforgatva megfőzzük. Ne forraljuk a tejet, csak gyöngyözzön!
4. A megfőtt tojásfehérjét a tejből kivéve megforgatjuk a pirított szeletelt mandulában. Egy tányérra félretesszük.
5. A tojássárgákat a maradék cukorral, vaníliás cukorral, kevés forró tejjel egy tálban elkeverjük és belereszeljük a marcipánmasszát, majd hozzáöntjük a forró tejhez. Pár percig főzzük, majd gyorsan hideg vízbe állítjuk és állandó keverés közben lehűtjük.
6. Ha kihűlt hozzáadjuk a likőrt, rárakjuk a hablabdákat és nagyon hidegen tálaljuk.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?