Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Márványos puding

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.xn--stnij-4ta2d.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha

Hozzávalók

kb. 6 adaghoz

A vanília pudinghoz

A csokoládé pudinghoz

Elkészítés

Előkészítés

6 pudingformát hideg vízzel kiöblítünk.

Elkészítés

Vanília puding:
Kevés tejjel a pudingport és a cukrot simára keverjük. A maradék tejet felforraljuk, levesszük a tűzről és hozzáöntjük a csomómentesen elkevert pudingport. Folytonos keverés közben az egészet legalább 1 percig forraljuk. Az így elkészített pudingot fóliával letakarjuk, és félretesszük.

Csokoládé puding:
A csokoládé pudingot a fentiek szerint elkészítjük. A még forró vanília pudingot még egyszer átkeverjük. Az előkészített pudingformát félig megtöltjük a vanília pudinggal, majd a csokoládé pudinggal teljesen feltöltjük. A pudingrétegeket egy villával spirálformaszerűen áthúzzuk, úgy, hogy márványos mintázatot kapjunk. Legalább 3-4 órára a hűtőszekrénybe helyezzük.

Díszítés

Tálalás előtt a pudingot óvatosan a formából kifordítjuk. Ízlés szerint csokoládéval és kakaóporral díszítjük.

Vélemények

veressandrea

veressandrea
2015.06.23. | 23:06

Nagyon mutatós :-)
MARCSULA

MARCSULA
2015.06.18. | 13:16

Nagyon ínycsiklandó,jó kis nyári desszert!
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!