Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Tiramisu

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tiramisu

1 csomag babapiskóta
vagy esetleg 3-4 tojásból készült bármilyen piskóta jellegű tészta
kb. 1 dl fekete kávé
rum, vagy rumaroma
kb. 1 dl tej

Krémhez:

50 dkg mascarpone
3 dkg cukor
3 dl habtejszín (vagy helyettesítője)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Ha saját készítésű tésztánk van, félbe, illetve az edény méretére vágjuk, amelyben készíteni fogjuk. De hasábokra is vághatjuk, hogy könnyebb legyen rétegezni, illetve bélelni.
A kávét, tejet, rumot összekeverjük egy tálban. Egy megfelelő üvegtálat, vagy bármely alkalmas edény aljára lerakunk egy sor piskótát, ecsettel, vagy kanállal bekenegetjük a kávés-rumos lével.
A Masparpone-t egy tálba tesszük, kicsit simára keverjük, majd vanillinnal ízesítjük, és belekeverjük a habbá vert tejszínt. Ebből teszünk egy réteget (kb. a krém fele, vagy kétharmada) a meglocsolt tésztára, majd befedjük a maradék krémmel. Meghintjük kakaóporral, és néhány órára hűtőbe tesszük, dermedni, összeérni.
Tiramisu

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
29 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
26 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!