Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Ünnepi tiramisu

Dr. Dánia Lászlóné receptje https://www.xn--stnij-4ta2d.hu/profil/23908-dr-dania-laszlone
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Pudingos desszertek, pohárkrémek , Sütés nélküli finomságok
Másodlagos kategória: Tiramisuk , Egyéb sütés nélküli finomságok

Hozzávalók

  • Kb. 30 db babapiskóta
  • 500 gr mascarpone
  • 1 adag erős fekete kávé
  • 3 dl habtejszín kemény habbá verve
  • Ízlés szerint porcukor (min 3 ek)
  • 2-3 ék cseresznye, v más gyümölcspálinka
  • 2 mk rumaroma
  • 1 gyümölcssaláta konzerv, v más gyümölcs, pl. meggybefőtt, esetleg vegyesen más
  • Fél pohár tej
  • Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez (bőven)

Elkészítés

A mascarponét kikeverjük 2-2,5 ek porcukorral, fél adag fekete kávéval, 1-2 ek pálinkával 1 ek rumaromával, majd a kemény habbá vert tejszínnel összeforgatjuk.
A babapiskótákból egy réteget üvegtálba sorakoztatunk, meglocsoljuk a tej, fél adag fekete kávé, 1 mk rumaroma, 1 ek pálinka, 1/2-1 ek porcukor keverékével, (bele is márthatjuk, de akkor csak egy pillanatra, ne áztassuk el nagyon!)
Ráterítjük a gyümölcs salátával elkevert hab 1/3-át. Megszórjuk bőven kakaóporral. Ezt ismételjük még 2-szer. Az utolsó réteget nem szórjuk meg kakaóporral, majd csak a tálaláskor. Hűtőbe tesszük, -legjobb egy éjszakára, de 2-3 órára mindenképpen.
Tálalás előtt bőven megszórjuk kakaóporral.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Ha vki édesebben szereti, tehet bele több cukrot is. (Nyírfa cukorral is működik, sőt nádcukorral is!) Lehet a gyümölcsöt külön is rászórni a krémre, csak egyenletesebb lesz, ha belekeverjük. Pálinka helyett készíthetjük rummal, v. konyakkal is , akkor nem kell bele aroma.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!