Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Hagymás pompos

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Hagymás pompos

1.5 dl víz
2 ek olaj
25 dkg liszt
1/2 tk só
1/3 kockányi élesztő
2 dl tejföl
15 dkg bacon-szalonna
2 fej hagyma (nagy)
2 gerezd fokhagyma
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Dolgozzuk össze az alapanyagokat és hagyjuk kelni kb. 20 percig, langyos helyen. Majd lisztezett deszkán nyújtsuk ki és olajjal kikent tepsibe fektessük, hogy egy kis peremet is képezzen a tepsi oldalán. Zúzzunk össze 2 gerezd fokhagymát és kevés sóval keverjük egy pohár tejfölhöz. Kenjük meg vele a pompos tetejét, szórjuk meg bacon-szalonna csíkokkal. A hagymát nagyra daraboljuk, kevés olajon puhára dinszteljük és ezt is elterítjük a tészta tetején. Előmelegített 200 fokos sütőben 20 percig sütjük.
Hagymás pompos

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
36 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
31 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!