Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Pizza tortácskák

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.xn--stnij-4ta2d.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Pizza tortácskák
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Sós tészták
Másodlagos kategória: Pizzák

Hozzávalók

k. 4 adaghoz

  • 4 db fém kosárkaforma (kb. 12 Ø)

Tésztához

Töltelékhez

  • fél póréhagyma
  • 2 evőkanál reszelt trappista
  • 2 szelet szalonna (apróra vágva)
  • 1 kávéskanál apróra vágott petrezselyem

További hozzávalók

  • 100 g tejföl 20 %-os
  • 2 db tojás (M-es)
  • 1 csipet só
  • 1 csipet őrölt feketebors

Elkészítés

Előkészítés:

A pizza tésztát kivesszük a hűtőből, a csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról és a sütőt előmelegítjük. A töltelék hozzávalóit összekeverjük, majd hozzákeverjük a további hozzávalóhoz.

Elkészítés:

A pizza tésztát kitekerjük és a tésztából 14 cm Ø tallérokat vágunk ki, majd belenyomkodjuk a kosárkaformákba. A tésztával kibélelt formákat megtöltjük a töltelékkel. A kosárkaformákat tepsire (kb. 30x40 cm) tesszük, a sütő középső részébe toljuk, és a tortácskákat megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 15-20 perc

Javaslatok, alternatív elkészítés

A receptet elkészíthetjük 6-os vagy 12-es muffinformában is. A maradék tésztát némi margarinnal megkenve és szalonnával megszórva készre sütjük, ropogósként tálaljuk.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!