Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Pizza-kebap

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.xn--stnij-4ta2d.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Pizza-kebap
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Sós tészták
Másodlagos kategória: Pizzák

Hozzávalók

kb. 4 adaghoz

Tésztához

Töltelékhez

  • kb. 8 salátalevél (tetszés szerint)
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 db paradicsom
  • fél kígyóuborka
  • 250 g pirított csirkehús
  • némi só
  • őrölt bors
  • olívaolaj

Kenéshez és díszítéshez

  • olívaolaj
  • víz
  • lenmag
  • szezámmag

Öntethez

  • 150 g natúr joghurt
  • 1-2 csipet só
  • kevés chili paprika

Elkészítés

Előkészítés:

A pizza tésztát kivesszük a hűtőből, a csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, a sütőtepsit (kb. 30x40 cm) sütőpapírral béleljük és a sütőt előmelegítjük. A zöldségeket megtisztítjuk, vékony karikára vágjuk. A csirkehúst tetszés szerint sózzuk, borsozzuk és négy egyforma szeletre vágjuk, majd forró olajon megsütjük.

Elkészítés:

Tészta:
A pizza tésztát kitekerjük. A hosszabb oldal mentén a tészta felét megkenjük olívaolajjal, és a tésztaszéleket egymásra hajtjuk. A tetejét egy kis vízzel meglocsoljuk, majd megszórjuk kevés szezám-, és lenmaggal. A hosszabbik oldal mentén négy részre vágjuk. A tészta szeleteket a sütőtepsire tesszük, sütő középső részébe toljuk és megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 10-15 perc

A kebap tésztákat még melegen megtöltjük ízlés szerint és meglocsoljuk az öntettel. Az elkészült kebapokat még langyosan tálaljuk.

Javaslatok, alternatív elkészítés

A salátát némi olajjal, köménnyel, sóval és egy csipet cukorral marinálhatjuk. A tészta takarékosabb felhasználása érdekében készíthetünk téglalap alakú kebapokat is.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!