Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Gombás-sonkás pizzakoszorú

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.xn--stnij-4ta2d.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Gombás-sonkás pizzakoszorú
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Sós tészták
Másodlagos kategória: Pizzák

Hozzávalók

kb. 8 adaghoz

Tésztához

Töltelékhez

  • 250 g csiperkegomba
  • 1 teáskanál olaj
  • 1 fej közepes vöröshagyma
  • őrölt fekete bors
  • 20 g margarin
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 50 g kockázott sonka

Szóráshoz

  • 50 g reszelt trappista sajt

Kenéshez

  • 1 db tojás (M-es)
  • némi víz

Díszítéshez

  • kevés aprított snidling

Elkészítés

Előkészítés:

A pizza tésztát kivesszük a hűtőből, a csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról és a sütőt előmelegítjük.

Elkészítés:

Töltelék:
A gombát megtisztítjuk, közepes méretű cikkekre vágjuk. Egy serpenyőben felhevített olajon a megpucolt, finomra vágott vöröshagymát üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a gombát és erős lángon megsütjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A margarint megolvasztjuk és a megpucolt, lereszelt fokhagymát hozzákeverjük.

Tészta:
A pizza tésztát kitekerjük, egy kb. 26 cm Ø kört szúrunk ki belőle és a sütőpapírral együtt egy sütőtepsire (kb. 30x40 cm) helyezzük. A tészta közepét csillag alakban bevágjuk (kb. 8 cm hosszú vágásokkal). A tésztát bekenjük a fokhagymás margarinnal, a vágásokra nem teszünk belőle. A fokhagymás margarinra egyenletesen ráhalmozzuk a sült gombát és a felkockázott sonkát. A töltelékre ráhajtjuk a bevágással keletkezett háromszögeket, az illesztéseket összenyomjuk. A háromszögeket megkenjük a vízzel elkevert tojással, majd az egész koszorút megszórjuk reszelt sajttal. A sütőtepsit a sütő középső részébe toljuk és a tésztát ropogósra sütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 18-20 perc

Tálalás: A koszorút melegen, aprított snidlinggel megszórva tálaljuk.

Javaslatok, alternatív elkészítés

A megmaradt tésztát vágjuk tetszőleges darabokra, kenjük meg tojással, szórjuk meg egész szezámmaggal, majd süssük azonos hőfokon kb. 10-12 percet.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!