Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Pizza szellem

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.xn--stnij-4ta2d.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Pizza szellem
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Sós tészták
Másodlagos kategória: Pizzák

Hozzávalók

kb. 16 darabhoz

A tepsihez

  • sütőpapír
  • szellem-formájú kiszúró, kb. 6 cm

A paradicsomszószhoz

  • 1 kis fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1-2 ek étolaj, pl. olívaolaj
  • 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
  • 250 g paradicsompüré
  • kevés citromlé
  • morzsolt oregánó
  • frissen őrölt bors

A tésztához

  • 400 g búzaliszt
  • 2 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
  • 250 g étkezési túró (sovány)
  • 100 ml tej
  • 125 ml étolaj, pl. napraforgó olaj
  • 1 csapott tk só

A feltéthez

  • kb. 4 vékony szelet érett Gouda (kb. 200 g)
  • kb. 16 szelet szalámi (kb. ø 8 cm)
  • morzsolt oregánó

A díszítéshez

  • néhány darab szegfűszeg vagy feketekömény

Elkészítés

Előkészítés:

A feltéthez a vékony sajtszeletekből kiszúrunk kb. 16 szellemet. A tepsit sütőpapírral béleljük, a sütőt előmelegítjük.

Elkészítés:

Paradicsomszósz:
A hagymát és a fokhagymát megpucoljuk, és apróra vágjuk. Az olajat serpenyőben felforrósítjuk, ebben röviden megpároljuk a hagymát és a fokhagymát. Hozzáadjuk a vanillincukrot és a paradicsompürét, egyszer felforraljuk, és kb. 10 perc alatt fedő nélkül krémesre főzzük. A szószt citromlével, oregánóval, sóval és borssal ízesítjük.

Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dagasztjuk. (Ne dagasszuk túl sokáig, mert akkor a tészta ragadhat!) A tésztát liszttel meghintjük, kivesszük a tálból és hengerré formázzuk, majd 16 egyforma méretű adagra osztjuk, és golyókat formázunk belőle. A tésztagolyókat laposra nyomkodjuk (kb. ø 10 cm). A tallérok felét a tepsibe tesszük, a másik felét sütőpapírra.

Feltét:
A tallérokat megkenjük 1-2 ek paradicsomszósszal, közben a szélén kb. ½ cm-t szabadon hagyunk. Mindegyikre ráteszünk 1-1 szelet szalámit, oregánóval megszórjuk és a sütő alsó felében megsütjük.

Alsó- és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 10-12 perc

A tepsit kivesszük a sütőből. A sajtszellemeket rátesszük a szalámira, és ugyanúgy a sütő alsó felében tovább sütjük.
Sütési idő: kb. 10-12 perc

Díszítés:
A maradék pizzát ugyanígy megsütjük. Tálalás előtt a szegfűszeget vagy a feketeköményt a szellem szemeként rátesszük a pizzákra.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Vegetáriánus variációként elhagyhatjuk a szalámit, és ízlés szerint megszórhatjuk aprított bazsalikommal.
A kész pizza fagyasztható.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!