Körbe virslis pizza paradicsomos alappal
Hozzávalók
2 db pizzához:
Tésztához:
Szószhoz:
Feltéthez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Elkészítés
A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a sót, a morzsolt fűszereket, a szobahőmérsékletű margarint.
Alaposan kidagasztjuk. Meleg helyen, konyharuhával letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A szalonnát vékony csíkra, a megtisztított vöröshagymát kockára vágjuk.
A szalonnát zsírjára pirítjuk, rádobjuk a hagymát, üvegesre pároljuk, felöntjük a paradicsomlével, sózzuk, borsozzuk és a liszttel megszórva sűrűre főzzük.
A párizsit kockázzuk apróra, majd kicsit pirítsuk meg a szószban.
A megkelt tésztát két egyenlő részre vesszük.
Az egyiket kör alakúra, kb. 0,5 cm vastagra nyújtjuk.
4 szál hosszabb virslit elfelezünk és a tészta szélétől kb. 2-3 cm-re körberakjuk.
Felhajtogatjuk a tészta szélét, a virsliket betakargatva, majd kicsit lenyomkodjuk a tésztaszélet, hogy süléskor ne nyíljon szét.
Most rakjuk egy tepsibe vagy kerek formára a tésztát.
Egy éles késsel vágjuk kb. 2 cm szélesen át a virslis részt.
Forgassuk az ég felé úgy, hogy a virsli vágott fele felfelé nézzen.
Kenjük meg a szósz felével a tészta közepét.
Szórjuk meg a kukorica felével, majd reszeljük rá a sajt felét.
Ezt a műveletsort ismételjük meg a tészta másik felével.
Előmelegített sütőben 180 fokon 20 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
A sütőből kivéve díszíthetjük paprikával, metélőhagymával.
Tálalás
Tárolás
Körbe virslis pizza paradicsomos alappal
Hozzávalók
2 db pizzához:
Tésztához:
Szószhoz:
Feltéthez:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a sót, a morzsolt fűszereket, a szobahőmérsékletű margarint.
Alaposan kidagasztjuk. Meleg helyen, konyharuhával letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A szalonnát vékony csíkra, a megtisztított vöröshagymát kockára vágjuk.
A szalonnát zsírjára pirítjuk, rádobjuk a hagymát, üvegesre pároljuk, felöntjük a paradicsomlével, sózzuk, borsozzuk és a liszttel megszórva sűrűre főzzük.
A párizsit kockázzuk apróra, majd kicsit pirítsuk meg a szószban.
A megkelt tésztát két egyenlő részre vesszük.
Az egyiket kör alakúra, kb. 0,5 cm vastagra nyújtjuk.
4 szál hosszabb virslit elfelezünk és a tészta szélétől kb. 2-3 cm-re körberakjuk.
Felhajtogatjuk a tészta szélét, a virsliket betakargatva, majd kicsit lenyomkodjuk a tésztaszélet, hogy süléskor ne nyíljon szét.
Most rakjuk egy tepsibe vagy kerek formára a tésztát.
Egy éles késsel vágjuk kb. 2 cm szélesen át a virslis részt.
Forgassuk az ég felé úgy, hogy a virsli vágott fele felfelé nézzen.
Kenjük meg a szósz felével a tészta közepét.
Szórjuk meg a kukorica felével, majd reszeljük rá a sajt felét.
Ezt a műveletsort ismételjük meg a tészta másik felével.
Előmelegített sütőben 180 fokon 20 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
A sütőből kivéve díszíthetjük paprikával, metélőhagymával.
Tálalás
Tárolás
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?