Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kedvenc pizzám házi pizzakrémmel

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

75 dkg liszt
5,2 dl tej
1 db élesztő (5 dkg)
8 ek étolaj
2 kk cukor
3 kk só

Pizzakrém:

2 közepes hagyma
5-6 gerezd fokhagyma
10 ek paradicsom püré
10 ek paradicsomlé (legjobb a házi)
5 ek ketchup
kevés étolaj
oregánó
bazsalikom
cukor és só ízlés szerint
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A langyos cukros tejben megfuttatjuk az élesztőt. A sót elkeverjük a liszttel, hozzáöntjük az olajat és az élesztős tejet. Összekeverjük, lisztezett deszkán 3 cipót formázunk belőle, kigyúrjuk és hagyjuk kelni.
A pizzakrémhez a meghámozott hagymát apró lyukú reszelőn lereszeljük, és kevés olajon megpároljuk. Ha megpárolódott, hozzáadjuk a paradicsom pürét, paradicsomlevet, ketchupot, oregánót és bazsalikomot. Összeforraljuk, ízesítjük sóval és cukorral. (Ha nem elég sűrű esetleg sűríthetjük kevés liszttel.)
Ha kihűlt a pizzakrém a megkelt, kinyújtott pizza tésztára kenjük. (Feltétként konzerv csemegekukoricát, gombát, apró kockára vágott sonkát és aprított lila hagymát szoktam rá rakni. Közepes hőfokon süssük. Mikor már majdnem kész megszórjuk reszelt sajttal.)

Tálalás

3 nagyobb pizzához.
Kedvenc pizzám házi pizzakrémmel

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!