Medvehagymás pogácsa
Hozzávalók
Medvehagymás pogácsa
tetejére:
Elkészítés
Előkészítés
A sütőt 180 'C melegítjük.
Elkészítés
A liszttel elmorzsoljuk a vajat majd a többi hozzávalóval és a felfuttatott élesztővel kidagasztjuk a tésztát. (lehet kicsit lágyabbnak tűnik) Hagyjuk kelni meleg helyen, letakarva. Fél óra múlva lisztezett deszkán elnyújtjuk 2 ek. tejet elkenünk rajta és megszórjuk az apróra vágott medvehagymával majd a széleit (1/3 rész) középre hajtogatjuk. Hagyjuk még fél órát piheni.
Ha megkelt 2-3 cm vastagra nyújtjuk, megkenjük a tetejét tojással és kisebb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Megszórhatjuk őket szezámmaggal. A tepsire 2 cm távolságba rakjuk egymástól és 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
Tálalás
Medvehagymás pogácsa
Hozzávalók
Medvehagymás pogácsa
tetejére:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
A sütőt 180 'C melegítjük.
Elkészítés
A liszttel elmorzsoljuk a vajat majd a többi hozzávalóval és a felfuttatott élesztővel kidagasztjuk a tésztát. (lehet kicsit lágyabbnak tűnik) Hagyjuk kelni meleg helyen, letakarva. Fél óra múlva lisztezett deszkán elnyújtjuk 2 ek. tejet elkenünk rajta és megszórjuk az apróra vágott medvehagymával majd a széleit (1/3 rész) középre hajtogatjuk. Hagyjuk még fél órát piheni.
Ha megkelt 2-3 cm vastagra nyújtjuk, megkenjük a tetejét tojással és kisebb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Megszórhatjuk őket szezámmaggal. A tepsire 2 cm távolságba rakjuk egymástól és 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
Tálalás
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?