Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sajtos csigakeksz

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tèszta:

10 dkg finomliszt
3 dkg teljes őrlèsű tönkölyliszt
2 csipet só
7 dkg vaj
6 dkg tejföl

Töltelèk:

10 dkg reszelt sajt (füstölt, gouda, trappista)
2-3 dkg vaj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Tèszta

A tejfölt làgy vajat ès a sót kicsit elkeverjük majd hozzàadjuk a liszteket ès a sütőport. Összegyúrjuk, akkor jó ha a tèszta nem ragad az edènyhez.
2 gombócot formàzunk , ezekből 1-1 15×20cm vèkony lapot nyújtunk.

Töltelèk

A sajtot lereszeljük, lehet vegyesen több fajta.
Az egyik kinyújtott lapot megkenünk vajjal majd megszórjuk a fele sajttal.
Ràborìtjuk a màsik tèsztalapot. Összenyomjuk kicsit nyújthatunk is rajta mèg majd megvajazzuk a tetejèt ès egyenletesen ràszórjuk a maradèk sajtot.
A hosszabbik felètől jó szorosan feltekerjük a tèsztàt.
Fóliàba csomagolva 1-2 óràra a hűtőbe tesszük.

Sütès

A feltekert , lehűlt tèsztàt kb 1 cm szèles 20-22 szeletre vàgjuk.
Tepsibe tesszük ès 200 'C fokon 12-15 percig sütjük.
Sajtos csigakeksz Sajtos csigakeksz Sajtos csigakeksz Sajtos csigakeksz

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!