Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Sós vajas tekercs

burgereva receptje https://www.xn--stnij-4ta2d.hu/profil/3000-burgereva
Sós vajas tekercs
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Sós tészták , Kelt tészták
Másodlagos kategória: Sós aprósütemények , Egyéb kelt tészták

Hozzávalók

Tészta

  • 40 dkg liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2 dl tej
  • 0,5 dl olaj
  • 1 ek kefir
  • 2 tk cukor
  • 1 tk só

Töltelék

  • 15 dkg vaj, vagy margarin
  • 1 tojássárga
  • 1 tk só (ízlés szerint lehet több vagy kevesebb
burgereva burgereva receptje

Elkészítés

A cukros tejet langyosra melegítjük és felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet, sót, olajat, kefirt összekeverjük, majd összegyúrjuk az élesztővel. A tésztát kidolgozzuk és duplájára kelesztjük.Téglalap alakúra serítjük(nyújtjuk). A vajat kikavarjuk a tojássárgával és sóval és egyenletesen rákenjük a tésztára. A tésztát feltekerjük, mint a bejglit és trapéz formákra vágjuk. Megkenjük tojással és ízlés szerint megszórjuk szezánmaggal, vagy köménymaggal, vagy sajttal. Előmelegített lerben(sütőben) készre sütjük.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Én a szézánmagot mindig serpenyőben ,megpirítom és úgy szórom a sütire.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!