Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Füstölt sajtos kiflik

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

30 dkg rétesliszt
40 dkg finomliszt
5 dkg élesztő
2 dl tej
1 tk. cukor
1 doboz kefir (175g)
1 ek. só
1 dl étolaj
2 db tojássárgája

Töltelék:

25 dkg margarin
25 dkg füstölt sajt

Kenéshez:

1 db tojás
0,5 dl tej
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral.
Egy tálba öntjük a kétféle lisztet, a felfutott élesztőt, a sót, a kefírt, az olajat, a tojások sárgáját.
Alaposan kidagasztjuk.
Meleg helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A margarint egy tálkában habosra keverjük.
A füstölt sajtot lereszeljük.
A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk, és 9 egyenlő részre vágjuk.
Mindegyik darabból golyót formázunk.
3 darabot kör alakúra, olyan vékonyra nyújtjuk, amilyenre csak tudjuk, kb. 2-3 mm.
Egy tésztalapot megkenünk a margarin 1/6 részével. (Használjuk egy kanál domború oldalát) Rászórjuk a sajt 1/6-át.
Egy másik lapot megkenünk margarinnal, majd rárakjuk a sajttal szórt tetejére.
Ezt is megszórjuk sajttal.
Rátesszük a harmadik lapot.
A nyújtófával kissé tömörítjük és nyújtjuk.
Egy éles késsel 8 cikkre vágjuk.
A cikkeket a szélesebb vége felől feltekerjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
Megismételjük a maradék tésztával: 3 körré nyújtás, lap kenése, sajttal szórás, másik lap kenése, rá a sajtos lapra, azt is sajttal szórni, rá a harmadik lap, nyújtás, vágás, feltekerés.
A kifliket megkenjük egy felvert tojással.
Fél órát még kelesztjük.
Előmelegített sütőben 180 fokon 20 perc alatt megsütjük.
A sütőből kivéve lekenjük tejjel, konyharuhával letakarva hagyjuk 10 percet átgőzölni.

Tálalás

24 db kifli lesz belőle.

Tárolás

Légmentesen elzárva sokáig eláll.
Füstölt sajtos kiflik

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
21 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
43 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
55 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!