Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csavart sós-sajtos rudak

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Csavart sós-sajtos rudak

1/2 kg liszt
20 dkg zsír
1 tojássárgája
1/2 csupor tej
1/4 kg bolgár sajt (sós pl: Feta)

Díszítés:

1 tojássárga
50 g sajt
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A lisztet egy tálba szitáljuk, az élesztőt rászórjuk, a sajtot ráreszeljük, szárazon jól összevegyítjük, hozzáadjuk a zsírt, tojássárgát és a langyos tejjel egy rugalmas tésztát gyúrunk. 20 percet pihentetjük.

Elkészítés

Három-négy részbe kisodorjuk, 2 cm széles, 10 cm hosszú csíkokra vágjuk, megcsavarjuk, tojássárgával megkenjük, reszelt sajttal megszórjuk és előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük.

Tálalás

Négy tepsivel lesz belőle.

Tárolás

Dobozban hetekig eláll.

Alternatív elkészítés

Nem kell só a tésztába, mert a sajt sós. Igaz kicsit macerásabb, de perecvágóval is kivághatjuk.
Csavart sós-sajtos rudak

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
34 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!