Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gesztenyés szaloncukor GM

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Szaloncukor:

50 dkg gesztenye
10 dkg margarin
10 dkg gyümölcscukor
10 dkg gluténmentes keksz
1 evőkanál Dr. Oetker Aroma rum

Bevonáshoz:

20 dkg étcsokoládé 70%
2 evőkanál olíva olaj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A gluténmentes kekszet apróra törtem. Egy tálba kimértem az anyagokat és összegyúrtam az egészet. Kicsit hűtőbe tettem kb. fél órát. Elkészítettem az étcsokit darabokra törtem és az olajjal gőz felett megolvasztottam. A hűtőből kivett masszát kisodortam és késsel feldaraboltam, utána forgattam a felolvasztott csokoládéba, villára helyezve a szaloncukrokat, majd tálcára raktam és hagytam megkötni. Másnap csomagoltam egy pár darabot, de a családomnak annyira ízlett, hogy csomagolás nélkül elfogyott. Nekem ebből a mennyiségből 70 db lett.

Alternatív elkészítés

Nem kötelező a 70 % étcsokoládé és az olíva olaj, csak az én családom így kéri. Lehet tejcsokival is bevonni. A gyümölcscukor helyett is mindenki azt használ, amit szeret.

Személyes megjegyzés

Saját termésű gesztenyénket megfőzve, kipucolva és ledarálva, használtam szaloncukornak.
Gesztenyés szaloncukor GM

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
48 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!