Diós - narancsos szaloncukor
Hozzávalók
Diós - narancsos szaloncukor
Elkészítés
Elkészítés
A darált dióhoz hozzáadjuk a reszelt narancshéjat és a narancs facsart levét, és elkezdjük összegyúrni. Annyi lekvárt adunk hozzá, amennyivel össze lehet gyúrni.
Ha kész, gombócot formázunk belőle, és hűtőbe tesszük 1 órára, majd elővesszük, és kis „nudlikat" formázunk belőle, és sütőpapírral bélelt tálcára helyezzük őket.
Vízgőz felett, vagy alacsony lángon, kis lábasban megolvasztjuk a csokoládét folyamatos kevergetés mellett, és pár csepp étolajat adunk hozzá.
Az előkészített töltelékeket megforgatjuk a csokoládéban úgy, hogy mindenhol érje, majd egy kiskanál vagy bonbonmártó villa segítségével lecsepegtetjük róluk a felesleget. A sütőpapíros tálcára helyezzük a csokis szaloncukrokat, és hűtőbe tesszük, hogy megdermedjenek.
Ha megdermedtek, szépen be lehet őket csomagolni, vagy bonbonos kapszlikba helyezzük őket.
Tálalás
Diós - narancsos szaloncukor
Hozzávalók
Diós - narancsos szaloncukor
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A darált dióhoz hozzáadjuk a reszelt narancshéjat és a narancs facsart levét, és elkezdjük összegyúrni. Annyi lekvárt adunk hozzá, amennyivel össze lehet gyúrni.
Ha kész, gombócot formázunk belőle, és hűtőbe tesszük 1 órára, majd elővesszük, és kis „nudlikat" formázunk belőle, és sütőpapírral bélelt tálcára helyezzük őket.
Vízgőz felett, vagy alacsony lángon, kis lábasban megolvasztjuk a csokoládét folyamatos kevergetés mellett, és pár csepp étolajat adunk hozzá.
Az előkészített töltelékeket megforgatjuk a csokoládéban úgy, hogy mindenhol érje, majd egy kiskanál vagy bonbonmártó villa segítségével lecsepegtetjük róluk a felesleget. A sütőpapíros tálcára helyezzük a csokis szaloncukrokat, és hűtőbe tesszük, hogy megdermedjenek.
Ha megdermedtek, szépen be lehet őket csomagolni, vagy bonbonos kapszlikba helyezzük őket.
Tálalás
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?