Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gesztenyés bonbon

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Gesztenyés bonbon

minimum 20 dkg jó minőségű 50-60-70 százalékos csokoládé
gesztenyemassza
tejszín
rum
porcukor(ha nem cukrozott a massza és a tejszín)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Bonbon forma: lehet kemény műanyag, szilikon, vagy ha nincs más bonbonos dobozból kiszedett tartóka

Elkészítés

A csokoládét vízgőz fölött óvatosan felolvasztani ne kerüljön bele víz! Temperálni kell, attól lesz szép fényes a felülete. Temperálás: csoki felolvasztás után, kiöntjük márvány lapra, asztalra, ha nincs teljesen száraz fém tálcára, egy palacsinta forgató kés, de jobb lenne egy spakli segítségével kiterítjük, és simítjuk jobbra-balra mindig mozgatva. (de ne csak a felszínét kenegessük) Ha kihűlt, kaparjuk fel és vissza a lábasba újra melegíteni, olvasztani, ezt háromszor csináljuk meg. A harmadik után a tiszta formába öntjük, várunk vele egy-két percet, megütögetjük (hogy a buborékok kipukkanjanak, és kicsurgatjuk belőle a felesleges csokit, hűtőbe tesszük. Elkészítjük a tölteléket.
1 rész tejszín, 2 rész csokoládé vízgőz fölött összeolvasztunk, jól összekeverünk hűtjük. Ha langyosra hűlt hozzákeverjük a gesztenyemasszát, ne legyen folyós, de beton kemény sem. A rumot is belekeverjük, esetleg a cukrot, ha kell. Zsákba töltjük a krémet és a meghűlt csoki kapszlikba töltjük, úgy, hogy ne legyen púpos. Jöhet a talpazás! A temperált csokit ráöntjük, várunk míg kicsit dermed majd a felesleget lehúzzuk. Hűtőbe vele, mikor már láthatóan elválik a formától a csoki, akkor kiborítjuk, kis papír kapszliban vagy celofánba csomagolva kínáljuk.

Alternatív elkészítés

Ha nem tudsz temperálni, nem olyan nagy gond, de nem lesz fényes bonbonod. Töltelék bármi, amit otthon találsz, Nutella, kókusz, mák, dió stb.
Gesztenyés bonbon

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 0-20 perc között
37 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
21 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!