Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Fondant pillecukorból

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Fondant pillecukorból

14 dkg pillecukor (hófehér)
1-2 ek. víz
30 dkg átszitált porcukor
kb. 10 dkg margarin
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tálat, amibe tesszük a pillecukrot, és a fakanalat, amivel keverjük, jó vastagon bekenjük a margarinnal.
Beleöntjük a pillecukrot, és betesszük a mikróba melegíteni.
Körülbelül 2 perc, 900 Wattos mikróban, és fel is olvad. Fél percenként vegyük ki megkeverni. Ha nem elég híg, mehet bele az 1-2 evőkanál víz. ( Nekem 1 ment bele) Megkeverjük, hogy szép sima, folyós legyen.
Folyamatos keverés mellett, hozzáadjuk az átszitált porcukor felét.
Jó vastagon bekenjük az asztalt a margarinnal, majd megszórjuk az átszitált porcukorral, és kiöntjük rá a masszát. Elkezdjük hozzágyúrni a maradék porcukrot is.
Ha közben letapadna, akkor ismét nyúljunk bátran a margarinhoz.
Addig gyúrjuk hozzá a cukrot, míg még lágy, de nem ragadós lesz, benne marad az ujjunk nyoma.
Folpack-ba csomagoljuk légmentesen, és mehet a hűtőbe 1 órára.
Amikor készítjük a tortát, előtte kicsit átgyúrjuk, akár a mikróba is bedobhatjuk 10 másodpercre.

Tálalás

Ebből az adagból egy 45 dkg-os fondant lesz.
Fondant pillecukorból Fondant pillecukorból Fondant pillecukorból

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
29 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
28 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!