sütniJó!
Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kókusz tekercs

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Kekszes réteg:

45 dkg háztartási keksz
20 dkg porcukor
5 dkg kókuszreszelék
15 ml rumaroma
1.5 dl tej
1.5 dl kávé

Krém:

22 dkg vaj
20 dkg porcukor
10 dkg kókuszreszelék
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Egy nagy tálba kimérjük a háztartási kekszet, a porcukrot, az 5 dkg kókuszreszeléket, a kakaóport, a rumaromát, a tejet, valamint a kávét, és az egészet összegyúrjuk. Ebből a mennyiségből két rúd lesz.

Elkészítés

Egy másik tálban krémesre keverjük a vajat a porcukorral, majd hozzáforgatjuk a kókuszreszeléket.

Elkészítés

Egy nyújtódeszkát folpackkal befedünk. Rátesszük a kekszes massza felét, és sodrófával 4-5 mm vékonyra nyújtjuk. Ha ragadna, szórjuk meg egy kevés kókuszreszelékkel vagy darált keksszel.

Elkészítés

A kinyújtott kakaós massza széleit vágjuk le úgy, hogy szabályos téglalapot kapjunk. Ezt kenjük meg a vajkrém felével, majd óvatosan tekerjük fel. A második rúddal ugyanígy járjunk el.

Elkészítés

A tekercseket körben szórjuk be kókuszreszelékkel, majd éjszakára tegyük hűtőbe.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 0-20 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 0-20 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!