Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Dominó

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 20 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 20 darab elkészítéséhez

Tésztához:

2 csomag 100g-os ostyalap (2x6 lap)

Töltelékhez:

300 g cukor
6 darab tojás (közepes méretű)
3 evőkanál méz
200 g darált dió
200 g Rama vajas íz
1 teáskanál Dr. Oetker Aroma rum

Díszítéshez:

Dr. Oetker dekorok
csokoládészívek
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

A Dominó hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A töltelékhez egy keverőedénybe öntjük a cukrot, a tojást, a mézet és a kakaót, majd folyamatos keverés mellett felfőzzük. A végén hozzákeverjük a darált diót, majd a tűzről levéve a margarint is, és hozzáadjuk a rumaromát.

Az ostyalapokat (2x6 db) a kész töltelékkel megtöltjük, úgy, hogy kb. 3 evőkanál krém jusson minden lapra (kivéve a legfelső lapokat).

Díszítéshez a tortabevonót a tasakon lévő útmutató alapján felolvasztjuk, és közvetlenül a tasakból a legfelső ostyalapokra öntjük.

A kész Dominó süteményt kb. 3 órára hűtőszekrénybe helyezzük, hogy az ízek összeérjenek!

Tálalás előtt tetszés szerint, dominókat formázva díszítjük tovább dekor tollal, dekorgyöngyökkel és csokoládészívekkel.

Tipp:

A Dominó sütemény szeleteléséhez érdemes recés szélű kést használni.
A Dominó sütemény előre kész ostyalapokból gyorsan elkészíthető, kreatívan díszíthető desszert.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!