Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csokitorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

A tésztához:

5 tojás
25 dkg cukor
27 dkg liszt
0,5 dl olaj
1,5 dl tej

A krémhez:

1 csomag étcsokis pudingpor
4,5 dl tej
20 dkg cukor
50 dkg margarin
étolaj

A díszítéshez:

fondant
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A fondant díszeket előre is elkészíthetjük.

Elkészítés

A tésztához a fehérjét 10 dkg cukorral habbá verjük. A tojássárgát a többi cukorral, az olajjal a tejjel kihabosítjuk, majd a liszttel elkevert sütőport és a kakaóport is belekeverjük alaposan. Végül a fehérjehabot is beledolgozzuk. 26 cm-es tortakarikába megsütjük.
A krémhez a pudingot a tejjel és a cukorral megfőzzük. Ha kihűlt hozzákeverjük a kihabosított margarint és a kakaóport. Ezzel töltjük meg a tortát, majd a tortabevonót olajjal felolvasztjuk és bevonjuk a torta oldalát és tetejét. Tetszőleges díszeket készítünk fondantból és ezzel díszítjük vagy krémmel is díszíthetjük.

Tálalás

16 szelet

Tárolás

Hűtőben.

Alternatív elkészítés

A tortát jól le kell hűteni így könnyebb bevonni. A díszekhez készítettem sablont és így csináltam meg.
Csokitorta Csokitorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
22 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
34 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!