Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kőfaltorta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

tésztához:

30 dkg darált mogyoró
8 tojásfehérje
20 dkg porcukor

krém:

8 tojássárgája
20 dkg margarin vagy vaj
20 dkg jó minőségű étcsokoládé
15 dkg cukor vagy nádcukor

díszítéshez:

egész vagy durvára tört mogyoró
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

35x45 tepsit kikenünk margarinnal vagy vajjal és megszórjuk darált mogyoróval vagy szilikonos sütőlappal béleljük ki. Ekkor nem kell kikenni.
A sütőt 180 'C melegítjük.

Elkészítés

A tojásfehérjét gépi habverővel kemény habbá verjük, a vége felé hozzáadjuk a cukrot és fényes kemény habbá verjük, majd 2-3 részletben hozzákeverjük a darált mogyorót (egy kanállal lassú, körkörös mozdulatokkal) Egyenletesen a tepsibe simítjuk, és 180 'C-on 15-20 percig sütjük.
Amint kivettük a sütőből porcukorral meghintett gyúrólapra borítjuk és 3 egyenlő csíkra vágjuk. Ha kihűl, megkeményedik innen a neve kőfal. A krém fogja megpuhítani.
A krémhez a tojássárgáját a csokoládéval, cukorral, vajjal egy lábasban lassú tűzön pár perc alatt sima krémmé főzzük. (lehet vízfürdő felett is) Nem kell felforralni. Ha kihűlt habosra keverjük ezzel töltve, egymásra rétegezzük a tésztacsíkokat. A tetejére is jusson a krémből.
Hűtőben 1 napon át pihentetjük.

Tálalás

12-14 szelet.
Forró vízbe mártott késsel könnyű szeletelni.

Tárolás

Hűtőben tároljuk.
Kőfaltorta Kőfaltorta Kőfaltorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
46 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
37 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
10 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!