Étcsokis tejszíntorta
Hozzávalók
Kakaós tortalaphoz:
Krémhez:
Tetejére:
Díszítéshez:
Elkészítés
Elkészítés
26 cm-es tortakarikában megsütjük 170 fokon kb. 35 perc alatt légkeveréses sütőben.
A krémhez a pudingport a cukorral megfőzzük a tejben, majd ha már elzártuk a lángot alatta, akkor hozzáadjuk a darabokra tördelt csokit és addig keverjük, amíg elolvad. Ha a puding kihűlt, kikeverünk és hozzáadunk egy kis felvert hulalát, ezzel jól elkeverjük, majd a többit lazán keverjük bele. Ezzel töltsük meg a 3 részre vágott tortalapot. Tegyük pár órára a hűtőbe, hogy könnyebben tudjuk bevonni az olajjal megolvasztott csokival. Díszítsük fehér csokival.
Majd az oldalát és a szélét díszítsük tetszés szerint a felvert hulalával.
Tálalás
Tárolás
Étcsokis tejszíntorta
Hozzávalók
Kakaós tortalaphoz:
Krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
26 cm-es tortakarikában megsütjük 170 fokon kb. 35 perc alatt légkeveréses sütőben.
A krémhez a pudingport a cukorral megfőzzük a tejben, majd ha már elzártuk a lángot alatta, akkor hozzáadjuk a darabokra tördelt csokit és addig keverjük, amíg elolvad. Ha a puding kihűlt, kikeverünk és hozzáadunk egy kis felvert hulalát, ezzel jól elkeverjük, majd a többit lazán keverjük bele. Ezzel töltsük meg a 3 részre vágott tortalapot. Tegyük pár órára a hűtőbe, hogy könnyebben tudjuk bevonni az olajjal megolvasztott csokival. Díszítsük fehér csokival.
Majd az oldalát és a szélét díszítsük tetszés szerint a felvert hulalával.
Tálalás
Tárolás
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?