Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Jéghercegnő torta

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.xn--stnij-4ta2d.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Jéghercegnő torta
Elkészítési nehézség: Nehéz
Kategória: Torták
Másodlagos kategória: Egyéb torták , Csokis torták

Hozzávalók

kb. 8-12 szelethez

Tésztához

  • 75 g búzaliszt
  • 25 g cukor
  • 50 g Rama
  • 1 tojássárgája (közepes méretű)

Tojáshab

Ezenkívül

  • 100 g étcsokoládé

Töltelék

Elkészítés

Előkészítés

A sütőt előmelegítjük, a 22 cm átmérőjű sütőforma alját kivajazzuk.

Elkészítés

Tészta:
A lisztet egy keverőtálba szitáljuk, a tésztához való többi hozzávalót hozzáadjuk, és az egészet egy konyhai robotgéppel először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton egységes tésztává keverjük. A tésztát a sütőformába tesszük, elsimítjuk, megszurkáljuk villával, a sütő alsó harmadába csúsztatjuk, majd megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: 3 – 4 fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 10 perc

Sütés után a tésztát hagyjuk kihűlni, a sütőformát levesszük róla.

Tojáshab:
A cukrot összekeverjük a vanillincukorral. A tojásfehérjét konyhai robotgéppel félkeményre felverjük. A cukorkeveréket lassan a habhoz adjuk, és keményre felverjük. A habot egy 8 mm-es csőátmérővel rendelkező nyomózsákba töltjük, és kis pöttyöket nyomunk a sütőpapírral kibélelt tepsibe. Ezután a tepsit a sütő alsó harmadába csúsztatjuk.

Alsó és felső sütés: kb. 140 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 120 °C (előmelegítve)
Gáz: 1-2 fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 25-35 perc

A habcsókocskákat sütés után a sütőpapíron hagyjuk kihűlni.

A tészta köré sütőpapírral kibélelt sütőformát teszünk.

50 g étcsokoládét durva darabokra törünk, és vízfürdő felett kislángon megolvasztunk. Az olvadt csokoládét kicsit hagyjuk hűlni, ezután a tésztaalapot megkenjük vele, és hagyjuk megkeménykedni rajta.

Töltelék:
A fehércsokoládét lereszeljük. A habtejszínt kemény habbá verjük, hozzákeverjük a zselatin fixet, majd a cukorral, vanillincukorral és a citromhéjjal elkeverjük. A habcsókocskák egy részét (maximum tizet) és a fehércsokoládé reszeléket belekeverjük a tejszínhabba. Ezt a masszát a tortaformában lévő tésztaalapra kenjük, elegyengetjük.

A megmaradt habcsókokat ízlésesen a hab tetejére helyezzük, majd az egészet megszórjuk a maradék étcsokoládé reszelékével. A tortát legalább 5 óráig hűtjük.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!