Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Margó lekváros tortája

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Margó lekváros tortája

4 db tojás
1/2 dl étolaj
1/2 dl Víz
15 dkg kristálycukor
15 dkg liszt

Töltelék:

1/2 literes üveg baracklekvár

Tetejére:

porcukor, vagy cukormáz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Anyagok kimérése. Lekvár előkészítése.

Elkészítés

A 4 tojássárgáját az olajjal, a cukorral, vanillincukorral, habosra keverjük közben hozzáadagolva a vizet. Mikor szép habos beleszitáljuk a sütőporos lisztet, végül a csipet sóval kemény habbá felvert tojásfehérjét lazán belekeverjük. Sütőpapírral bélelt, vagy zsírral kikent, lisztezett kb.26-28 cm átmérőjű tortaformába tesszük. Előmelegített sütőben kb. 170 c fokon kb. 25-30 percig/ tűpróbáig/ sütjük. Ha kihűlt 3 lapra vágjuk és megkenjük lekvárral. A tetejére porcukrot is szórhatunk, de mi jobban szeretjük cukormázzal.

Tálalás

Ez kb.16 szelet lesz.

Tárolás

Hűvös helyen.

Alternatív elkészítés

Ez a torta díszíthető születésnapra különböző figurákkal, gyertyával. Számokkal, ízlés szerint ki hogyan akarja. Mivel nincs benne tej, tejérzékenyek is fogyaszthatják. Ha van házi lekvár, azzal nagyon finom.
Margó lekváros tortája Margó lekváros tortája Margó lekváros tortája

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
28 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!