Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Szívtorta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta -csokis piskóta:

6 egész tojás
6 evőkanál liszt
2 evőkanál víz
4 evőkanál barna cukor
2 evőkanál cukor
1 evőkanál olvasztott vaj
csipet só

A krém a tetejére !:

2,5 dl cukrász tejszín
30 dkg fagyasztott erdei gyümölcs
2 evőkanál cukor
1 teáskanál balzsam ecet
Dr. Oetker dekorcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Csokis piskóta elkészítése

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgájához hozzáadjuk a barna cukrot, a Dr. Oetker vaníllincukrot, az olvasztott vajat, a vizet és fehéredésig keverjük, majd beleforgatjuk a kakaóport is, ezzel is alaposan kikavarjuk.

Elkészítés

A tojásfehérjét a csipet sóval elkezdjük felverni , amikor felhabosodott akkor apránként hozzáadjuk a cukrot és kemény habbá verjük.

Elkészítés

A kikavart tojássárgájába beleöntjük a Dr. Oetker sütőporos lisztet, összekeverjük, majd a tojásfehérje habból teszünk bele 2-3 kanállal és fellazítjuk a masszát, ilyenkor bátran keverhetjük a habbal .Végezetül a többi tojáshabot apránként adagoljuk és laza, körkörös mozdulatokkal beleforgatjuk a masszába.

Egy szív alakú sütő formát kikenünk olajjal és formára vágott sütőpapírral és ebbe a formába simítjuk a csokis piskóta masszát.

180 c előmelegített sütőbe toljuk 15 -18 percre ,tűpróbával győződünk meg róla ,hogy biztos át sült. Rácson hűlni hagyjuk.

Krém elkészítése!

Amíg hűl a torta, addig elkészítjük a krémet. A tejszínt felverjük kemény habbá, az erdei gyümölcsöt megszórjuk cukorral és balzsam ecettel, állni hagyjuk, majd egy leves szűrőn, vagy szitán átnyomjuk, átpasszírozzuk.

A zselatin lapokat 4 evőkanál vízben feloldjuk, úgy , hogy langyosra felmelegítjük , lehűtjük, majd a gyümölcsléhez keverjük. A tejszínhabhoz keverjük az erdei gyümölcs sűrű levét apránként, így szép rózsaszín lesz a tejszínünk.

A kihűlt torta tetejére simítjuk,fehér tejszín rózsákkal,ésDr Oetker dekor cukorral díszítjük.

Alternatív elkészítés

A magvas gyümölcsöket minden esetben szitán áttörjük ,hogy magok ne kerül jön a krémbe.
Szívtorta Szívtorta Szívtorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
55 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
11 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
22 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!