Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Bogyós mousse-torta

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.xn--stnij-4ta2d.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Bogyós mousse-torta
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Torták
Másodlagos kategória: Gyümölcsös torták , Joghurtos torták

Hozzávalók

kb. 12 szelethez

Csatos tortaformához (Ø 26 cm)

  • kevés zsiradék
  • sütőpapír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

  • kb. 400 g málna
  • 4 evőkanál málnazselé

Elkészítés

Előkészítés:

A forma alját kivajazzuk, és sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet keverőtálban összekeverjük a keményítővel, a kakaóval és a sütőporral. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és az egészet konyhai robotgéppel (habverő) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 2 perc alatt sima tésztává keverjük. A tésztát elsimítjuk a tortaformában. A formát rácson a sütő alsó részébe toljuk.

Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 25-28 perc

Lecsatoljuk, és levesszük a forma szélét. A tortalapot sütőpapírral bélelt rácsra borítjuk, a forma alját eltávolítjuk, és a süteményt hagyjuk kihűlni.

Töltelék:
A zselatint a tejbe áztatjuk. A szedret megtisztítjuk, pürésítjük és szitán keresztül átnyomkodjuk. A szederpürét a joghurttal, a cukorral, a vanillincukorral és a reszelt citromhéjjal keverőtálban összekeverjük. A zselatint alacsony hőfokon feloldjuk (nem forraljuk). Először habverővel csak 3 evőkanál joghurtos szedermasszát keverünk össze a feloldott zselatinnal, majd belekeverjük a maradék masszát is. A tejszínt kemény habbá felverjük. Amikor a joghurtos szedermassza zselésedni kezd, óvatosan belekeverjük a tejszínhabot, majd a tölteléket a tortalapon elkenjük.

Tetejére:
A málnát megtisztítjuk, és elosztjuk a torta tetején. A málnazselét kis edényben felforraljuk, majd ezzel megkenjük a málnát. A tortát legkevesebb 3 órára, de legjobb, ha egész éjszakára a hűtőszekrénybe tesszük. Óvatosan lecsatoljuk, majd levesszük a tortagyűrűt vagy a tortaforma szélét. A tortát tálalásig hideg helyen tároljuk.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Mirelit gyümölcsöket is használhatunk.

Málna helyett a torta tetejére tehetünk fekete vagy piros ribizlit is.

Feltét nélkül a tortát maximum egy nappal előre elkészíthetjük vagy lefagyaszthatjuk.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!