Sárgabarackos Nyári Torta
Hozzávalók
Tésztához:
Krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
A lisztet a vajdarabokkal, a cukorral, a vanillincukorral és a reszelt citrom héjával gyorsan összemorzsoljuk, majd hozzáadunk egy tojást, és egy tojássárgáját. A tésztát gyorsan összegyúrjuk, majd egy órára hűtőszekrénybe tesszük.
2. Krém elkészítése
Ez alatt elkészítjük a torta krémjét. A fél liter tejet hidegen elkeverjük a 4 evőkanál kristálycukorral, a két pudingporral, majd folytonos kevergetés közben felforraljuk, jó sűrű krémet kapunk.
A túrót és a porcukrot elkeverjük, hozzáadjuk a vanillincukrot, a citrom lereszelt héját, és egy egész barackkompót tartalmát (a levét félretesszük).
A túrós krémet leöntjük a sűrű pudinggal, majd botmixerrel összedolgozzuk.
A barackkompót levéből pár dl-t elkeverünk a két csomag zselatinnal, majd folytonos keverés közben felmelegítjük, és kanalanként a krémhez adagoljuk, alaposan elkeverjük.
Ez után a krémet 2 órára a hűtőbe tesszük.
3. Torta sütése
Az édes omlós tésztát kb. fél cm vastagra nyújtjuk. Egy kapcsos tortaformát sütőpapírral kibélelünk, majd belesimítjuk a tésztát (a túlnyúló részeket levágjuk). Előmelegített sütőben 200°C-on 20 perc alatt kisül.
4. Torta töltése
A sütőből kivett tortát hagyjuk kihűlni, majd a hűtőből kivett krémet beleöntjük, és elsimítjuk (a teteje szép egyenletes legyen). Most az egész tortát műanyag fóliával lefedjük, és egy egész éjjelen át a hűtőben pihentetjük (így megszilárdul a krém, és a torta szép, vágható lesz).
5. Torta díszítése
Ez után a tortát tetszés szerint félhold alakúra vágott barackkal, kivivel, és almával díszítjük.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés
Sárgabarackos Nyári Torta
Hozzávalók
Tésztához:
Krémhez:
Díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
A lisztet a vajdarabokkal, a cukorral, a vanillincukorral és a reszelt citrom héjával gyorsan összemorzsoljuk, majd hozzáadunk egy tojást, és egy tojássárgáját. A tésztát gyorsan összegyúrjuk, majd egy órára hűtőszekrénybe tesszük.
2. Krém elkészítése
Ez alatt elkészítjük a torta krémjét. A fél liter tejet hidegen elkeverjük a 4 evőkanál kristálycukorral, a két pudingporral, majd folytonos kevergetés közben felforraljuk, jó sűrű krémet kapunk.
A túrót és a porcukrot elkeverjük, hozzáadjuk a vanillincukrot, a citrom lereszelt héját, és egy egész barackkompót tartalmát (a levét félretesszük).
A túrós krémet leöntjük a sűrű pudinggal, majd botmixerrel összedolgozzuk.
A barackkompót levéből pár dl-t elkeverünk a két csomag zselatinnal, majd folytonos keverés közben felmelegítjük, és kanalanként a krémhez adagoljuk, alaposan elkeverjük.
Ez után a krémet 2 órára a hűtőbe tesszük.
3. Torta sütése
Az édes omlós tésztát kb. fél cm vastagra nyújtjuk. Egy kapcsos tortaformát sütőpapírral kibélelünk, majd belesimítjuk a tésztát (a túlnyúló részeket levágjuk). Előmelegített sütőben 200°C-on 20 perc alatt kisül.
4. Torta töltése
A sütőből kivett tortát hagyjuk kihűlni, majd a hűtőből kivett krémet beleöntjük, és elsimítjuk (a teteje szép egyenletes legyen). Most az egész tortát műanyag fóliával lefedjük, és egy egész éjjelen át a hűtőben pihentetjük (így megszilárdul a krém, és a torta szép, vágható lesz).
5. Torta díszítése
Ez után a tortát tetszés szerint félhold alakúra vágott barackkal, kivivel, és almával díszítjük.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?