Fügeborba mártott szilvás clafoutis
Hozzávalók
Fügeborba mártott szilvás clafoutis
Elkészítés
Előkészítés
A sütőt 180 fokra kell előmelegíteni.
Elkészítés
A lisztből, őrölt dióból, kristálycukorból, tojásokból, tejből elkészítem a tésztát. A margarint vagy vajat felolvasztom, és hozzáöntöm. Az alapanyagokat habverővel alaposan elverem úgy, hogy ne maradjanak benne csomók. Az eredménynek a palacsintatésztához kell hasonlítania. Hozzáadom a citromhéjat, fahéjat, csipet sót és a vanília aromát.
Az előkészített formába beleteszem a fügeboros szirupban pihentetett szilvákat úgy, hogy egy réteget alkossanak a forma alján. A maradék folyadékkal finoman meglocsolom, de fontos ennél a lépésnél, hogy ne áztassuk el nagyon a gyümölcsöket. A híg tésztát óvatosan ráöntöm a szilvákra, a legegyszerűbb, ha merőkanalat használunk a művelethez.
A tetejét megszórom a szeletelt mandulával, majd a süteményt az előmelegített sütőben kb. 40 percig sütöm.
Mindenképpen mélyebb formát használjunk, mert sütés közben a clafoutis megemelkedik, és ha nem elég magas a forma, kifolyhat a tészta. Sütés után érdemes pihentetni, melegen nehezen szeletelhető, viszont úgy is isteni finom. Akárcsak hidegen. Porcukorral megszórva tálalom, melegen pedig szinte könyörög egy gombóc vanília fagylaltért.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés
Fügebor helyett más alkohollal is érdemes kísérletezni, (például rummal), de nekem így ízlik a legjobban.
Fügeborba mártott szilvás clafoutis
Hozzávalók
Fügeborba mártott szilvás clafoutis
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
A sütőt 180 fokra kell előmelegíteni.
Elkészítés
A lisztből, őrölt dióból, kristálycukorból, tojásokból, tejből elkészítem a tésztát. A margarint vagy vajat felolvasztom, és hozzáöntöm. Az alapanyagokat habverővel alaposan elverem úgy, hogy ne maradjanak benne csomók. Az eredménynek a palacsintatésztához kell hasonlítania. Hozzáadom a citromhéjat, fahéjat, csipet sót és a vanília aromát.
Az előkészített formába beleteszem a fügeboros szirupban pihentetett szilvákat úgy, hogy egy réteget alkossanak a forma alján. A maradék folyadékkal finoman meglocsolom, de fontos ennél a lépésnél, hogy ne áztassuk el nagyon a gyümölcsöket. A híg tésztát óvatosan ráöntöm a szilvákra, a legegyszerűbb, ha merőkanalat használunk a művelethez.
A tetejét megszórom a szeletelt mandulával, majd a süteményt az előmelegített sütőben kb. 40 percig sütöm.
Mindenképpen mélyebb formát használjunk, mert sütés közben a clafoutis megemelkedik, és ha nem elég magas a forma, kifolyhat a tészta. Sütés után érdemes pihentetni, melegen nehezen szeletelhető, viszont úgy is isteni finom. Akárcsak hidegen. Porcukorral megszórva tálalom, melegen pedig szinte könyörög egy gombóc vanília fagylaltért.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés
Fügebor helyett más alkohollal is érdemes kísérletezni, (például rummal), de nekem így ízlik a legjobban.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?