Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Puncstorta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Puncstorta

5 tojásból készült piskóta karika

Töltelék:

4 tojásból készült piskóta
7-8 ek. lekvár
3 ek. porcukor
kb. 1 dl tej

Tetejére:

10 dkg porcukor
1 ek. citromlé
2-3 ek. víz
Dr. Oetker Ételszínezék piros (kevés)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A tortalapot félbevágjuk, és vágott felüket megkenjük lekvárral.

Elkészítés

A piskótát kisebb darabokra vágjuk, majd egy nagy keverőtálba tesszük. Hozzátesszük a porcukrot, vanillincukrot, lekvárt, átszitált kakaóport, aromát és összekeverjük. Tejjel kellően "lucskossá" nedvesítjük. Az alsó, lekvárral megkent lapot visszatesszük a tortakarikába, ráöntjük a tölteléket, kissé elegyengetjük, és rátesszük a felső lapot (lekvárral lefelé) Ráteszünk egy ráillő tálcát, és kis nehezéket teszünk rá, s így pihentetjük a hűtőben legalább 1 órát.
Közben a porcukorból, vízből, citromléből mázat keverünk, rózsaszínre színezzük.
A hűtőből kivett torta tetejét vékonyan megkenjük lekvárral, s rásimítjuk a mázat.
Az oldalát vagy maradék vajkrémmel, vagy lekvárral körbekenjük és keksz, piskóta vagy finom zsemlemorzsába panírozzuk.
Puncstorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
44 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
11 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!