Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Londoni túrotorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

300 g darált háztartási keksz
120 g margarin, megolvasztva

Krém:

1 kg túró
4 tojás
2 tojássárgája
250 g finom szemű kristálycukor
1 citrom leve

A mázhoz:

4 db tejföl ( 150 ml , 20 %)
4 kanál kristálycukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

28 cm átmérőjű csatos tortaforma, extra erős háztartási alufólia.

Elkészítés

Dolgozzuk össze a kekszet és a margarint. Kézzel vagy egy kanál hátával nyomkodjuk a torta aljába. Tegyük a hűtőbe, hogy összeérjen. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Finoman keverjük simára a túrót, majd adjuk hozzá a cukrot és a vaníliás cukrot. Keverjük össze a tojásokkal, majd a citromlével is.
Erős alufóliával csomagoljuk be jó szorosan a már lehűlt tortaformát, és állítsuk magas falú tepsibe.
Töltsük a krémet a tortalapra, majd öntsünk forró vizet a tepsibe a forma köré. A víznek a forma fele magasságáig kell érnie. Süssük 50 percig.
Keverjük össze a tejfölt a cukorral és a vaníliás cukorral, majd öntsük a torta tetejére. Majd tegyük vissza a sütőbe még 10 percre.
Ha kész, vegyük ki a tortaformát, és még becsomagolva tegyük egy rácsra, hogy kihűljön. Amikor már teljesen lehűlt, tegyük a hűtőbe, és csak tálalás előtt 20 perccel vegyük elő.
Londoni túrotorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
35 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
40 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!