Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Könnyű torták gyorsan, egyszerűen

Túrótorta, sajttorta, esetleg joghurtos torta? Mutatunk pár finomságot, amit kezdők is könnyen és gyorsan el tudnak készíteni.

Megesik, hogy spontán alakul egy vendégség a hétvégére, vagy csak épp a család enne valami finomságot. Ilyenkor azok a sütemények lehetnek a legjobb választások, melyek elkészítéséhez nem kell órákig a konyhában állni, és akár az utolsó pillanatban, a sarki boltban is be tudjuk szerezni hozzá az alapanyagokat. Bár nagy lehet a csábítás, hogy kész terméket vásároljunk, de a sütemények ezen családja tényleg annyira egyszerű, hogy érdemes magunknak kikísérletezni a szeretteinknek leginkább kedves változatot.

A sajttorta és a túrótorta rokonoknak tekinthetők, vannak olyan országok, ahol nem is tesznek különbséget a kettő között, inkább aszerint sorolják őket két csoportba, hogy sütéssel, vagy sütés nélkül készültek-e. De ez persze nagyban függ attól is, hogy bizonyos nemzetek konyhájában milyen felosztásban kaphatók a különböző tejtermék-félék.

Miután Magyarországon túró és sajtkrémek is kaphatók, érdemes különbséget tenni a kétféle sütemény között, már csak azért is, mert a felhasznált alapanyagoktól függően ízükben jelentős eltérések lehetnek.

Amikor itthon is megjelentek az első sajttorták, sokan még gyanakodva és bátortalanul próbálgatták ezt az édességet, mert a sajtról kizárólag sós képzettársítások jutottak az eszükbe. Ezzel szemben a sajttorta az esetek nagy részében édes - bár tény, hogy léteznek sós verziók is - és jó minőségű sajtkrémből készül. A túrótorta, ahogy a héten egy korábbi cikkünkben is írtuk, a szemcsésebb magyar túróból, vagy mascarponéból, esetleg ez utóbbi kettő keverékéből készül.

Sajtorttából az úgynevezett New York-i tartozik a legismertebbek közzé, de ahogy az indiai fűszerkeverékeknek, a sajttortának is millió változata ismert.
Ha további újdonságokra vágyunk a sajt- és túrórtorták mellett, érdemes a könnyedebb, talán valamivel alakbarátabb joghurt torták között is körülnéznünk, melyekből szintén széles választékot találhatunk.
Akármelyik alapanyagot
is választjuk, egészen biztosan találunk majd olyan receptet, amit a család apraja-nagyja örömmel fogyaszt majd!

Neked is van egy szuper recepted a témában? Töltsd fel oldalunkra!