Amerikai sajttorta bájos szíves díszítéssel
Hozzávalók
Csatos tortaformához (ø 28-30 cm):
Tésztához:
Krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
A sütőlemezt zsiradékkal megkenjük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) először röviden a legalacsonyabb, majd közepes fokozaton összemorzsoljuk. A morzsalékot beletesszük a formába, egy kanál hátsó felével peremet készítünk, és a forma aljához nyomjuk, majd villával megszurkáljuk. A formát rácson a sütő alsó részébe toljuk.
Sütési idő: kb. 12 perc
A sütőlemezt rácsra tesszük.
Krém:
A marcarpone-t, a tejszínt, a cukrot, a vanillincukrot, a citromhéjat, a tojást és a tojásfehérjét keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) összekeverjük. A masszát óvatosan rásimítjuk a süteményalapra, majd a sütő alsó felében továbbsütjük.
Sütési idő: kb. 34-38 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt sütőrácsra tesszük, és 5 percig hűtjük.
Díszítés:
A tejfölt elkeverjük, a süteményre tesszük és elkenjük rajta. A málnadzsemet kis mélyhűtő tasakba tesszük és az egyik csücskén kis lyukat vágunk. Szív alakban kis pontokat nyomkodunk a sütemény közepébe úgy, hogy két egymásba érő szívet kapjunk. A szíveket gyümölcsdzsem-pontokkal kitöltjük. Fogpiszkálóval minden ponton áthúzunk. Tetszés szerint írással is díszíthetjük. A süteményt hagyjuk kihűlni.
Tipp:
Amerikai sajttorta bájos szíves díszítéssel
Hozzávalók
kb. 12 szelet elkészítéséhez
Csatos tortaformához (ø 28-30 cm):
Tésztához:
Krémhez:
Díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A sütőlemezt zsiradékkal megkenjük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) először röviden a legalacsonyabb, majd közepes fokozaton összemorzsoljuk. A morzsalékot beletesszük a formába, egy kanál hátsó felével peremet készítünk, és a forma aljához nyomjuk, majd villával megszurkáljuk. A formát rácson a sütő alsó részébe toljuk.
Sütési idő: kb. 12 perc
A sütőlemezt rácsra tesszük.
Krém:
A marcarpone-t, a tejszínt, a cukrot, a vanillincukrot, a citromhéjat, a tojást és a tojásfehérjét keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) összekeverjük. A masszát óvatosan rásimítjuk a süteményalapra, majd a sütő alsó felében továbbsütjük.
Sütési idő: kb. 34-38 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt sütőrácsra tesszük, és 5 percig hűtjük.
Díszítés:
A tejfölt elkeverjük, a süteményre tesszük és elkenjük rajta. A málnadzsemet kis mélyhűtő tasakba tesszük és az egyik csücskén kis lyukat vágunk. Szív alakban kis pontokat nyomkodunk a sütemény közepébe úgy, hogy két egymásba érő szívet kapjunk. A szíveket gyümölcsdzsem-pontokkal kitöltjük. Fogpiszkálóval minden ponton áthúzunk. Tetszés szerint írással is díszíthetjük. A süteményt hagyjuk kihűlni.
Tipp:
Legújabb cikkek
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?