Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Zöldfűszeres paradicsomlé

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Zöldfűszeres paradicsomlé

1 kg paradicsom (Tisztított állapotban mért súly)
1 kk. morzsolt bazsalikom (vagy 2-3 szál friss levél )
1 kk. morzsolt oregánó (vagy 2-3 szál friss levél)
1 kk. szárított petrezselyem (vagy egy csokor friss)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

4 kisebb üveget alaposan kimosunk, lecsöpögtetünk.

Elkészítés

1. A paradicsomokat több léről alaposan átmossuk, és a hibás részeket eltávolítjuk. Nagyobb darabokra vágjuk.
2. Egy fazékba tesszük, és kavargatva kb. fél óráig főzzük.
3. Még melegen paradicsompasszírozón átnyomjuk.
4. A levet visszatesszük főni, beleszórjuk a fűszernövényeket (a friss levélkéket apróra vágva). Kb. fél óráig főzzük (ha nagyon híg, még lehet főzni tovább). Elzárjuk a lángot, és belekeverjük a tartósítószert.
5. Előre kimosott, lecsöpögtetett üvegekbe töltjük. Száraz dunsztban hagyjuk kihűlni. Másnap rakható a helyére.

Tálalás

4 kis üvegnyi lesz belőle.

Tárolás

Kamrában a polcon.

Alternatív elkészítés

Pizza, pizzáscsiga készítéséhez ajánlom.
Zöldfűszeres paradicsomlé Zöldfűszeres paradicsomlé

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!