Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Indiai szósz üvegbe zárva

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.xn--stnij-4ta2d.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha

Hozzávalók

kb. 8 db 200 ml-es üveghez

  • 250 g sárgarépa (előkészítve mérjük le)
  • 250 g cukkini (előkészítve mérjük le)
  • 400 g alma (előkészítve mérjük le)400 g alma (előkészítve mérjük le)
  • 200 g piros kaliforniai paprika (előkészítve mérjük le)
  • 250 g vöröshagyma
  • 400 g paradicsompüré
  • 400 ml kókusztej
  • 2 teáskanál kurkuma
  • 2 teáskanál curry
  • 1 teáskanál Garam masala
  • fűszerkeverék
  • 3 teáskanál só
  • 150 g cukor
  • 1 tasak Dr. Oetker Dzsemfix 2:1

Elkészítés

Előkészítés

A sárgarépát, a cukkinit és az almát meghámozzuk, nagylyukú reszelőn lereszeljük, és a megadott mennyiséget kimérjük. A kaliforniai paprikát megtisztítjuk, apróra vágjuk, és 200 g-ot kimérünk belőle. A hagymát megtisztítjuk, félbe vágjuk és apróra szeleteljük, majd 250 g-ot kimérünk.

Elkészítés

Az előkészített zöldségeket, az almát, a kókusztejet és a fűszereket egy főzőedénybe öntjük. Hozzáadjuk a cukorral elkevert dzsemfixet. Az elegyet állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk, majd a maradék cukrot is hozzáadjuk. Az egészet állandó keverés közben újra felforraljuk, 3 percig zubogva forrni hagyjuk. Ha szükséges a habot eltávolítjuk a tetejéről, és azonnal az előkészített üvegekbe töltjük, jól lezárjuk, majd 5 percre fejjel lefelé állítjuk.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Az indiai szószt felmelegítve rizshez, húsokhoz kínálhatjuk.

A szósz lezárt üvegekben kb. 3 hónapig áll el.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!