Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Citromos puha karácsonyi mézes

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

12,50 dkg méz
12,5 dkg vaj
3 egész tojás
20 dkg porcukor
1 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál őrölt fahéj
2 evőkanál citromlé
50 dkg liszt

Az írókához:

1 tojás fehérje
15-20 dkg porcukor
1 teáskanál citromlé,vagy ecet
1 teáskanál keményítő
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Elkészítés: A mézet a vajat kis lángon felmelegítjük, majd kihűtjük.

Elkészítés

A tojásokat a cukorral és a fűszerekkel, szódaporral, a citromhéjjal, a citrom lével robot géppel összekeverjük.

Majd felváltva adjuk hozzá a vajas mézet és a lisztet .

Elkészítés

A tészta puha és lágy lesz, de így lesz tökéletes.

Elkészítés

A tálat lefedve 3 órára hűtőbe tesszük.

Elkészítés

Ha kivesszük a hűtőből, kiszakítunk egy darabot, lisztezett deszkán átgyúrjuk és 3 milliméteresre kinyújtjuk és tetszés szerinti formákkal kiszúrjuk. Addig folytatjuk, amíg van tésztánk.

Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük,és 175 c sütőbe toljuk.

Kb. 10 percig sütjük, akkor jó ha, ha megnyomjuk és nem horpad be a teteje. Szép világos legyen.

Elkészítés

Az íróka a következőképpen készül: a tojásfehérjét félig felverjük, majd apránként hozzáadjuk a porcukrot, szép fényes, krémes hab lesz.

Végezetül belekeverjük az ecetcet és a keményítőt.

Veszünk egy keményebb nylon zacskót, beletöltjük tojáshabot, kivágjuk a végét.

Tetszés szerint kidíszítjük a mézeseket. Száradni hagyjuk és egy fém dobozba, vagy tálba tesszük.

Alternatív elkészítés

Az íróka készítésnél a haboz citromlevet, vagy almaecet kell tenni, hogy stabilizálja a habot. Fényesebb lesz és hamarabb szárad.
Citromos puha karácsonyi mézes Citromos puha karácsonyi mézes Citromos puha karácsonyi mézes Citromos puha karácsonyi mézes Citromos puha karácsonyi mézes

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
35 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!