Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Mogyorós-csokis sütemény

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.xn--stnij-4ta2d.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Mogyorós-csokis sütemény
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Aprósütemények

Hozzávalók

kb. 60 darabhoz

Tepsihez

  • sütőpapír

Tésztához

Elkészítés

Előkészítés:

A tepsit sütőpapírral béleljük, a sütőt előmelegítjük.

Elkészítés:

A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót a csokin kívül, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává dolgozzuk. Végül rövid idő alatt belekeverjük a csokicseppet vagy aprított csokoládét. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kb. 4 cm vastag hengerekké formázzuk, és legalább 1 órára hűtőszekrénybe tesszük. A hengereket egyenként kb. 1 cm vastag szeletekre vágjuk, a tepsibe tesszük és a sütő középső részében megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 12-15 perc

A kekszeket sütőpapírral együtt rácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.

Javaslatok, alternatív elkészítés

A tésztahengereket megforgathatjuk Dr. Oetker aprított, pörkölt mogyoróban vagy csokireszelékben.

Jól záró dobozban a kekszek kb. 3 hétig tárolhatók.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!